• Verzendtijd Op werkdagen vóór 16u. besteld, zelfde dag met DHL verzonden!
  • Send Gratis Verzending
  • Check 1 jaar garantie
  • Retour Retourtermijn 14 dagen
maarten smetsers founder studio sxm
MEET MAARTEN OPRICHTER EN DESIGNER SILK JEWELLERY & SXM STUDIO
Vol passie werk ik intensief samen met onze zilversmeden om uit te blinken in een mooi, tijdloos en duurzaam handgemaakt zilver product dat een leven lang mee kan. Met SILK is het mijn missie, om een product van top kwaliteit te brengen. Tot op het laatste detail accepteer ik niets minder dan een uitstekende kwaliteit tegen een redelijke prijs.

Jaarlijks lanceren wij nieuwe modellen, allemaal passend binnen het SILK concept; kenmerkend als Aziatische ontwerpen met een westerse touch. Deze ontwerpen komen uit studio SXM voort, welke we ontwerpen in nauwe samenwerking met onze Indonesische zilversmeden en Kim Kolijn onze eigen designer en edelsmid in Nederland. Ik haal mijn voldoening uit het maken van mooie duurzame producten op een eerlijke manier. SILK is dusdanig doorontwikkeld dat de collectie staat als een huis. De SILK klant is ontzettend duidelijk in wat ze wél en niet wil.

Naast collectie items voor SILK creëer ik verschillende collecties binnen Studio SXM.. Studio SXM is opgericht synoniem aan avontuur, wat mijn designer hart sneller doet kloppen. Ik stap graag in het onbekende zonder logica en geniet van het creatie proces zonder op voorhand belemmert te zijn door wat bijvoorbeeld een geijkte afzet kanaal zal vinden van een nieuwe release. Ik ben een creator, een vrije geest en binnen SXM zoekt mijn designer journey zijn eigen weg. Studio SXM is mijn creatieve playground.
De designer aan het woord
Studio SXM is een creatieve speeltuin een creatie proeftuin, waar ik sinds jaar en dag mijn playful mind kwijt kan en waar de collecties van SILK Jewellery ontworpen worden, welke sinds 2004 op de markt zijn. Dé creatie studio waar ik mag spelen en experimenteren, beginnen vanaf scratch zonder belemmeringen. Creëren los van het keurslijf, los van de gebouwde identiteit die een merk met zich mee brengt. Een studio waar gecreëerd wordt uit inspiratie, buiten de vaste structuur, het vaste merk concept. Onze creativiteit krijgt hier maximaal de ruimte.

Hier worden complete collecties geboren, komen samenwerkingen met andere designers tot stand, ontwikkelen we in opdracht voor derden, maar nétzo goed creëren we losse items, icons, limited editions of one-offs. Niks staat op voorhand vast dát is de basis van de SXM playground.

- oprichter & jewellery designer Maarten Smetsers –
background image
AUTHENTIEKE TECHNIEKEN
Alle SXM creaties zijn geïnspireerd door reizen, gebouwen, vormen, culturen, stromingen, anything en alles. Creaties gemaakt van hoogwaardige materialen waar authentieke technieken gemixt worden met de modernste technologieën zoals 3D en laser.

Dit kan variëren van het klassieke 925 sterling zilver en leer wat we vanuit SILK Jewellery gewend zijn, maar ook van Brass, of 9krt Goud, zwart rhodium, epoxy giethars, stenen of zelfs touw, ook hierin zien we géén belemmeringen. Het is onze missie om continue diverse designs te brengen welke een verlengde worden van iemands persoonlijkheid.
maarten@silkjewellery.nl
CREATIVE PLAYGROUND STUDIO SXM
STUDIO SXM is de creatieve playground van de oprichter, eigenaar en sieraden designer van SILK Jewellery. Creatief vader van o.a. het handgemaakte zilveren sieraden merk SILK Jewellery. SILK was het eerste merk uit de creatieve playground van SxM, dat in 2014 werd opgericht in samenwerking met Heidi van Leeuwen zijn partner in crime. Het dynamische en avontuurlijke Nederlandse duo lanceerde vervolgens in 2007 FIERCE by SILK met een indrukwekkende, gedurfde statement collectie met een symbolische betekenis. Studio SXM is bovenal de playground, de speeltuin waar honger naar creativiteit gestild en tegelijkertijd volop gevoed wordt.
Copyright 2021 | SILK Jewellery
pay