• Verzendtijd Bestel vóór 16u. zelfde dag met DHL verzonden!
  • Send Gratis Verzending
  • Check 1 jaar garantie
  • Retour Retourtermijn 14 dagen
  • Graveren Graveerbaar
  • User
  • wishlist

Onderhoud SILK Armband

take care HOE ONDERHOUD IK MIJN SILK SIERAAD
Om je SILK sieraden in de mooiste conditie te houden volg je deze simpele instructies.

• Vermijd contact met schoonmaakmiddelen en make-up.
• Draag het sieraad niet tijdens het douchen, sporten of slapen.
• Spray geen parfum op het sieraad.
• Poets het sieraad regelmatig met een zilver doekje.
• Wanneer je het sieraad niet draagt berg het dan op in het SILK Jewellery doosje om ervoor te zorgen dat het niet beschadigt of verkleurt.

Volg je deze tips dan zorg je ervoor dat jouw zilveren sieraad er zo goed mogelijk uit blijft zien. Zo kun jij jouw SILK sieraad nog een lange tijd met veel plezier dragen!
Let it shine Onderhoud zilveren armband
Wanneer je net een zilveren SILK sieraad hebt gekocht zal je sieraad nog glimmen en glanzen, Nadat je het een tijdje hebt gedragen of nadat het per ongeluk in aanraking is gekomen met water of is bloot gesteld aan vuil zal je sieraad een mat uiterlijk krijgen.

Wij zijn van mening dat je SILK sieraad er alleen maar mooier uit gaat zien naar mate je het draagt en het sieraad door het te dragen meer gaat leven. Wanneer je echter jouw SILK sieraad weer zo glanzend mogelijk wil maken dan helpen deze tips je op weg.
Onderhoud TIPS
• Poets je zilveren sieraden met enige regelmaat op met je zilver poets doekje.
• Verwijder hardnekkiger vuil met warm water en een milde zeep. Gebruik hierbij een zachte katoenen of flanellen doek. Een speciaal zilver poets doekje of een hele zachte borstel zoals bijvoorbeeld een baby tandenborstel.
• Zilver poets middel of zilver dip schoonmaak producten raden wij af!
• Berg je sieraden op op een plek die is afgesloten van zuurstof. Zilver oxideert namelijk wanneer het is blootgesteld aan zuurstof. Leg de juwelen bijvoorbeeld in het SILK doosje of in een speciale zilverdoek.
background image
MESSING & ZWART OXIDE RAW EDITIONS ONDERHOUDEN
De sieraden uit de RAW collectie bestaan uit andere materialen of bewerkingen dan de reguliere zilveren armbanden uit de SILK collectie. RAW editions zullen krassen en vervagen op een manier die je eigen verhaal verteld. Juist deze rauwe ruige gedragen uitstraling is wat deze armbanden zo uniek maakt!.

Er is gebruik gemaakt van speciale bewerkingen om een gedragen uiterlijk aan het sieraad te geven. Het sterling zilver is in een aantal items mat gemaakt ipv gepolijst, en/of afgewerkt met zwart oxide. Ook is er binnen de RAW serie gecombineerd met messing; net als met het zwart, zal ook het messing naar verloop van tijd en door het dragen, van kleur veranderen. De sieraden met deze "verouderde" look hebben bijv. zwarte randen die expres gecreëerd zijn om een de wornstyle look te krijgen, wat juist charme geeft aan het sieraad.

Wij adviseren de RAW sieraden dan ook zo min mogelijk op te poetsen. Deze geoxideerde sieraden moeten bovenal absoluut niet schoongemaakt worden met een zilver cleaner of zilverdip, omdat dit een witte, kalkachtige laag achterlaat. Deze laag is vervolgens bijna niet weg te krijgen, alleen door het te polijsten. Maar wanneer je het sieraad laat polijsten wordt het zwart glimmend zilver, waardoor de look van het sieraad heel anders wordt. Dat is natuurlijk zonde.
KEEP YOUR LEATHER IN SHAPE DE DO'S & DON'TS VAN LEER
Om lang van je leren SILK sieraad te genieten is het belangrijk om deze juist te behandelen. Leer is een natuurproduct en het is duurzaam, wanneer je het goed onderhoudt.

• Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor.
• Vermijd direct contact van je lederen sieraad met chemische middelen zoals parfum .
• Ga voorzichtig om met vocht. Je kan de lederen SILK band voorzichtig opwrijven met een vochtige doek opwrijven maar in geen geval het sieraad in het badje onderdompelen.
• Tijdens het douchen en zwemmen dient u uw sieraad af te doen!
• Te veel vocht is niet alleen slecht voor het leer maar kan er ook voor zorgen dat het leer van het slot loslaat.
Is je leer aan vervanging toe? Dat kan ook
Mocht je lederen armband toch aan vervanging toe zijn dan kunnen we dit ook voor je regelen. Bij de meeste armbanden hebben wij het leer op voorraad en kunnen we dit eenvoudig tegen lage kosten voor je vervangen met nieuw leer. Neem hierover contact op met de juwelier waar je de band hebt aangekocht of rechtstreeks met SILK als je hem via de webshop hebt gekocht
Voorkom BESCHADIGINGEN
Zilver is een zachter materiaal dan bijvoorbeeld goud. Het is kwetsbaarder en gevoeliger voor krassen, putjes en deukjes. Draag jouw zilveren sieraden daarom met zorg en aandacht en draag ze niet tijdens het schoonmaken of zwaar werk.

Ook mag jouw zilveren SILK sieraad niet in aanraking komen met chloor, omdat onder invloed van chloor het zilver verkleurt. Doe dus je zilveren sieraden altijd af als je in chloorwater gaat zwemmen.
background image
waarom wordt Mijn sieraad zwart
Soms kan zilver zwart worden door de zuurgraad van de huid. Het zilver oxideert dan. De zuurgraad van de huid verandert door voeding, alcoholgebruik en/of het gebruik van medicijnen. Als je ziet dat dit gebeurt, draag het sieraad dan even niet, na een tijdje kan de zuurgraad van je huid weer veranderen.

Wanneer jouw zilveren sieraad oxideert dan kun je deze weer schoon krijgen op een van de bovenstaande manieren. Om het oxideren zoveel mogelijk te voorkomen raden we ook aan om je SILK sieraad af te doen als je veel transpireert, bijvoorbeeld als je gaat zonnen of als je gaat sporten.
Copyright 2024 | SILK Jewellery
pay