• Verzendtijd Bestel vóór 16u. zelfde dag met DHL verzonden!
  • Send Gratis Verzending
  • Check 1 jaar garantie
  • Retour Retourtermijn 14 dagen
  • Graveren Graveerbaar
  • User
  • wishlist

Onze Roots

het verhaal Onze Roots
SILK is opgericht door het dynamische en avontuurlijke Nederlandse duo Heidi van Leeuwen & Maarten Smetsers. Het merk van Nederlandse bodem is gek op alles wat kleur en vrolijkheid aan het leven brengt. SILK’s herritage ligt in Azië, en als je ergens kleur kunt beleven is het daar. De ontwerpers gingen hun droom achter na door een eigen label te creëren. SILK brengt een nieuwe dimensie aan hun creativiteit en reizen over de wereld. Heidi’s non conformistische speelse smaak gecombineerd met Maarten’s designers talent voor krachtige, sterke vormen en eenvoud brengt hun fashionable trendy sieraden merk tot leven.
Great Minds Think a like
Hun creatieve geesten vinden elkaar in hun gedeelde droom, wat een klein jaar later hun eigen merk SILK zal worden. In 2004 starten ze officieel hun bedrijf door hun eerste sieraden te ontwerpen. Een juwelier wordt er verliefd op en plaatst een kleine bestelling. Ze zijn kort erna meteen uitverkocht. De lancering van de eerste SILK-juwelierszaak is een feit. Tegenwoordig wordt hun merk verkocht in verschillende landen over de hele wereld met meer dan 300 juwelierszaken die hun collectie verkopen.
background image
nieuwsgierig naar HET TEAM
SILK is een merk van Nederlandse bodem. Het hoofdkantoor is dan ook in jouw kikkerlandje gevestigd, van daaruit zijn wij verantwoordelijk voor zowel de product ontwikkeling, de sieradenproductie, de verkoop, marketing én distributie van het merk.

Ben je benieuwd wie deze te gekke klus samen klaren? Lees dan snel verder wie er bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor het design van jouw favoriete sieradenmerk, wie er zorgt dat de pakketjes dagelijks verstuurd worden, wie de telefoon aanneemt, wie de reparaties verzorgd, de marketing campagnes bedenkt, wie onze social chick is, de kwaliteitscontrole tot haar missie maakt of maak kennis met de verantwoordelijke voor de productie aansturing van jouw SILK sieraden. Ontdek meteen ook onze persoonlijke drijfveren en absolute SILK musthaves favorieten.
SUPERIEUR VAKMANSCHAP
SILK schetst haar Aziatische geïnspireerde stukken en het team van onovertroffen ambachtslieden brengt haar visie tot leven terwijl ze sterling zilver smeden in sieraden van duurzame kwaliteit en schoonheid. De SILK handtekening van superieur vakmanschap is te vinden in elk handgemaakt massief zilveren stuk. De kunst van het maken van sieraden is een oude vaardigheid die teruggaat tot de tijd van koningen op het eiland; afstammelingen van die originele ambachtslieden vormen vandaag de dag het SILK-team. Het werken met de Balinezen en Javanen resulteert in een eigentijdse zilver collectie die sterk wordt beïnvloed door de Indonesische sieradenstijlen
VAN IDEE TOT DESIGN
lees meer
Oprichter & Eigenaar MAARTEN
Ik haal mijn voldoening uit het maken van mooie duurzame producten op een eerlijke manier. Intensief samenwerken met onze zilversmeden.

Bovendien breng ik ook of misschien wel juist in deze tijd graag een product van top kwaliteit. Er is genoeg rotzooi te koop, ik wil een duurzaam product produceren dat een leven lang mee kan. Tot op het laatste detail accepteer ik niets minder dan een uitstekende kwaliteit tegen een redelijke prijs.

Meerdere malen per jaar lanceren we nieuwe modellen, deze worden altijd uitgebreid test gedragen. Bovendien wordt elk product onderworpen aan een uitgebreide kwaliteitscontrole, zowel door onze eigen mensen als bij de Nederlandse waarborg stichting.

Ik ontwerp samen met mijn partner in crime alle SILK sieraden zelf. Ze worden in Indonesië geproduceerd waar we met onze zilversmeden samen werken in ons eigen atelier.
Oprichtster & Eigenaar Heidi
Elk sieraad vertelt voor de drager ervan een eigen verhaal. Ik creëer iets waar iemand speciale waarde aan hecht. Een zilveren sieraad is toch anders dan een kledingstuk wat je meestal na één of twee seizoenen al weer weg doet. Als je zilver goed behandeld kan het een leven lang mee.

Bovendien wordt een zilveren sieraad vaak ook mooier des te langer je het draagt. Zo wordt SILK een onderdeel van iemands leven. Dat vind ik een mooie gedachte.

Bovendien geven sieraden een eigen karakter en een persoonlijke tint aan je styling en dat is wat ik er zo leuk aan vind.
background image
Handwerk
Copyright 2024 | SILK Jewellery
pay