• Verzendtijd Bestel vóór 16u. zelfde dag met DHL verzonden!
  • Send Gratis Verzending
  • Check 1 jaar garantie
  • Retour Retourtermijn 14 dagen
  • Graveren Graveerbaar
  • User
  • wishlist
WAT IS MIJN ARMBAND MAAT?

WAT IS MIJN ARMBAND MAAT?

Persoonlijke voorkeur

De maat van je armband is om te beginnen erg persoonlijk. Het heeft namelijk te maken met je persoonlijke voorkeur hoe jij een armband prettig vind dragen. Draag jij je armband graag wat strakker of vind je het juist prettig wanneer deze wat losser om de pols zit. Iedereen is hierin verschillend. Werk je bijvoorbeeld veel achter de computer dan kan het fijner zijn als deze niet té los zit. Of draag je je armband in combinatie met andere armbanden dan kan het weer fijner zijn om ze allemaal wat losser te dragen. Ga je een lederen armband kopen, dan wil je die misschien wel wat strakker gaan dragen, dan een zilveren armband. Zo zijn er allerlei voorkeuren die per persoon verschillen. In tegenstelling tot bij je ring maat bijvoorbeeld ben je bij de keuze voor je armband maat, dus wat minder gebonden aan één vaste maat. Belangrijk is dus allereerst wat jij zelf prettig vindt aanvoelen. 

Type armband

Nu je bedacht hebt wat je persoonlijke voorkeur is, is het van belang om wat voor een soort armband het gaat. Bedenk allereerst voor welk type sieraad jij je maat wil bepalen. Ga je een zilveren schakel armband kopen, of ben je van plan een lederen armband te gaan dragen, of heb je je oog laten vallen op een bangle? Afhankelijk van het type armband hebben we verschillende meet methodes die je een richtlijn geven voor de juiste armband maat.

Digitale polsmeter downloaden

We hebben een digitale armband en polsmeter ontwikkelt welke je hier kunt downloaden deze POLSMETER helpt jou met het bepalen van jouw pols maat. Download de SILK polsmeter hier, volg daarna de print instructies en vervolgens lees je hoe deze polsmeter jouw verder kan helpen bij het bepalen van de voor jouw juiste armband maat.

Bestaande armband meten

Heb je al een armband die goed past, dan is het het eenvoudigst om hier de maat van op te meten. Dit is eigelijk de snelste en meest betrouwbare manier, omdat je natuurlijk al weet dat deze armband je goed past en de maat dus goed is voor jou. Meet met een liniaal de lengte van deze armband op. Zorg dat je begin van de lineal oplijnt met het begin van het slot en meet vervolgens de lengte in centimeters af, daar waar de veer het slot binnen gaat om de armband te sluiten. 

Bekijk het filmpje waarin we deze meet methode laten zien.

DE OMTREK VAN JE POLS OPMETEN
Heb je nog geen armband die je goed past of ga je een heel ander type armband kopen dan kun je ook beginnen met het opmeten van jouw pols maat om zo de juiste armband maat te achterhalen.  Om jouw pols maat op te meten gebruik je het makkelijkst een traditioneel meetlint of touwtje. Plaats het touwtje of het meetlint direct onder het knobbeltje aan de kant van je pink en zorg ervoor dat het touwtje of meetlint aansluitend om jouw pols zit. Vervolgens plaats je het meetlint of het touwtje naast een liniaal en lees je de pols maat af in centimeters. Je kunt een knoopje in het touwtje leggen als je dat makkelijker vind. Wanneer je de lengte hebt afgelezen dan tel je hier vervolgens 2 centimeter bij op en je hebt daarme de standaard armbandmaat voor zilveren armbanden. Wanneer bijvoorbeeld jouw opgemeten polsomtrek 17 centimeter is, dan is jouw geadviseerde armbandmaat 19. Of is jouw pols omtrek 19cm dan adviseren wij je een zilveren armband in maat 21 te bestellen.

Bekijk de video en zie hoe je je pols omtrek opmeet.

HOE BEPAAL IK MIJN ARMBAND MAAT VOOR EEN LEDEREN ARMBAND? 
Leren armbanden en armbanden met half leer / half zilver worden over het algemeen wat strakker om de pols gedragen. De geadviseerde maat voor een leren armband is dan gebaseerd op jouw eigen polsmaat met daarbij 1 cm opgeteld. Dit is dus de standaard armbandmaat voor lederen armbanden. Echter bedenk je wel of dit ook jouw persoonlijke voorkeur weer is. Draag je de band liever erg los om de pols dan zou je dus naar 1,5 of 2cm groter kunnen gaan. 
Het standaard advies wat wij geven is jouw polsomtrek +1cm, dus bijvoorbeeld 17 cm pols omtrek geeft een standaard armbandmaat 18.
 
Copyright 2024 | SILK Jewellery
pay